Allmänt
Jag står vid vårt huvudbibliotek med en elevgrupp. Det finns metervis av barn- och ungdomsböcker. På mindre än två minuter kommer två elever som inte hittar något att läsa fram till mig. Inget känns intressant! Hur ska jag få dem att fängslas av litteratur?
Artiklar
Under senare år har barns förhållande till naturen försämrats. Ett sätt att motverka det här är att ta med eleverna utomhus – utomhuspedagogik har blivit allt vanligare och används inom många olika ämnen!
Artiklar
Karlavagnens digitala material förnyades till augusti 2022. Under våren har vi fått frågor och feedback om de förnyade materialen. I den här artikeln kan du läsa svar på de vanligaste frågorna om materialen.
Artiklar
De digitala tilläggsuppgifterna är ett roligt sätt att befästa och repetera det man lärt sig. Karlavagnens digitala tilläggsuppgifter förnyades i augusti 2022 och fick samtidigt en uppdaterad layout. En ny egenskap i materialet är analysverktyget, som samlar data om elevernas framsteg och prestationer.
Tips för undervisningen
Vi har samlat tips på hur du smidigt kommer igång med användningen av New Insights Engelska (GLP21), serien i A-engelska för gymnasiet.
Artiklar
Volt 4 (GLP 2021) innehåller modulen FY4 Kraft och rörelse. I den här modulen får de studerande bekanta sig med lagar som berör krafter och fördjupa sina kunskaper om energins bevarande. Vi undersöker bland annat fenomen inom mekaniken experimentellt, övar på att göra iakttagelser och analyserar mätdata.
Allmänt
Begreppet högkänslighet har blivit allt mer välkänt de senaste åren, men fortfarande råder missuppfattningar om egenskaperna hos högkänsliga personer. Så här kan du stödja högkänsliga barns skolgång.
Allmänt
I maj 2022 har det gått tio år sedan Otava Utbildning grundades, för att öka mångfalden och erbjuda alternativ på den finlandssvenska läromedelsmarknaden. Ett stort tack till alla som bidragit till vårt första, framgångsrika decennium!
Tips för undervisningen
Genom att differentiera undervisningen beaktar du att olika grupper och studerande har olika behov.
Då du differentierar undervisningen kan du erbjuda studerandena olika studie- och arbetsmetoder samt låta dem välja i vilken takt de arbetar.
Tips för undervisningen
Till matematisk-logiska principer hör bland annat klassificering, jämförelse, att ordna i serier samt förståelse för ett–till–ett-principen och antalskonstans. De här färdigheterna spelar en viktig roll både inom småbarnspedagogiken och på förskolan, men får inte heller glömmas bort i den inledande undervisningen.
Artiklar
Läromedlen är lärarnas arbetsredskap. De stödjer undervisningen och elevernas lärande. Att välja läromedel är ingen lätt uppgift.
Artiklar
En gång gjorde jag ett problemlösningskompendium för elever i årskurs 1–6, där den sista frågan löd: ”Berätta vilken strategi du använde för att lösa uppgiften?” Ingen torde bli överraskad av att det här var den svåraste frågan i hela kompendiet för många elever