Allmänt

Våra läromedel i språk får ny och mångsidig MOT-ordbok

Till augusti 2024 kommer vi att förse våra läromedel i språk med den finländska och yrkesmässiga ordboken MOT.

Allmänt

Mål, färdigheter, framgångar – Ta i bruk de mångsidiga materialen i Infinit matematik

Bekanta dig med de mångsidiga material som serien Infinit matematik erbjuder och läs hur du kan använda dem i din undervisning

Allmänt

Så kan du stödja elevernas läskunnighet

Ta del av tio sätt att stödja läskunnigheten redan före eleverna börjar läsa en text, medan de läser en text samt efter läsning.

Allmänt

Vi förnyade analysverktyget!

Otavas Analysverktyg för läraren förnyas inför höstterminen 2023! Under våren kommer vi att uppdatera den här artikeln med nyheter om analysverktygets förnyelse.

Allmänt

”Alla gynnas av differentiering” – elevanpassa undervisningen i engelska i årskurs 7–9

Elevernas olika kunskapsnivåer är en av utmaningarna med att undervisa engelska i årskurs 7–9. Genom att differentiera undervisningen kan läraren bemöta elevernas individuella behov och erbjuda dem stöd på rätt nivå.

Allmänt

Vi ses på Educa-mässan 27–28.1.2023! 

Härligt att träffas igen på Educa efter en paus på två år! Otava Utbildning finns i monter 6a50 med favoritläromedel och nyheter. Vi är på plats under hela mässan, passa på att prata med oss om dina synpunkter och önskemål. Vi finns här för dig!

Allmänt

Väck läsglädjen!

Jag står vid vårt huvudbibliotek med en elevgrupp. Det finns metervis av barn- och ungdomsböcker. På mindre än två minuter kommer två elever som inte hittar något att läsa fram till mig. Inget känns intressant! Hur ska jag få dem att fängslas av litteratur?

Tips för undervisningen

Nyttiga tips för användare av New Insights Engelska (GLP21)

Vi har samlat tips på hur du smidigt kommer igång med användningen av New Insights Engelska (GLP21), serien i A-engelska för gymnasiet.

Allmänt

Så beaktar du högkänsliga elever i klassen

Begreppet högkänslighet har blivit allt mer välkänt de senaste åren, men fortfarande råder missuppfattningar om egenskaperna hos högkänsliga personer. Så här kan du stödja högkänsliga barns skolgång.

Allmänt

Otava Utbildning firar 10 år!

I maj 2022 har det gått tio år sedan Otava Utbildning grundades, för att öka mångfalden och erbjuda alternativ på den finlandssvenska läromedelsmarknaden. Ett stort tack till alla som bidragit till vårt första, framgångsrika decennium!