Årskurs 1–6

Söker du efter en viss produkt? Gå till produktserierna för årskurs 1–6 här.

Välkommen till skolan

Det är en stor stund när blivande ettor får bekanta sig med sin nya skola. Här hittar du tips inför besöksdagen för lärare och uppgifter för nya elever i första klass. Dessutom finns idéer på olika sätt att uppmärksamma blivande ettor, om besöksdagen inte går att ordna.

Tips och nyheter

Bläddra i läromedelskatalogen 2024!

Läs mer om våra nyheter och ta del av tips för lektionerna i Otava Utbildnings läromedelskatalog 2024.

Läs katalogen

Förmånligare treårsavtalspris

Grundskolans digiböcker och digiuppgifter kan köpas till ett förmånligare avtalspris då skolan binder sig till att använda materialet i tre år.

Läs mer

Prislista

Prislistan ger en behändig överblick över våra produkter och deras prisinformation.

Se prislista

Användarförmåner

Dina skola är berättigad till en användarförmån då skolan beställer för första gången och minst 5 böcker/serie/årskurs.

Läs mer

Tips

Skriv ut kompetenskort för Snilleblixt

Skriv ut kompetenskort för Snilleblixt 1a och 3a! Kompetenskorten handleder eleverna att själv utvärdera sitt lärande och upptäcka sina styrkor.

Snilleblixt 1a kompetenskort

Snilleblixt 3a kompetenskort

Du kan! uppmuntrar till att lära sig mer

Övningsböckerna i serien Du kan! erbjuder stöd i modersmål och litteratur, matematik, engelska samt studieteknik och självbedömning av mångsidiga kompetenser. Den sporrande serien är framtagen för elever som behöver öva lite mer. Övningsböckerna är lätta att ta i bruk i undervisningen oberoende av årskurs och läromedelsserie.

Artiklar

Ett kvalitativt och användarvänligt läromedel lockar fram potentialen

Läromedlen är lärarnas arbetsredskap. De stödjer undervisningen och elevernas lärande. Att välja läromedel är ingen lätt uppgift.

Artiklar

Så här har Karlavagnens digitala material förnyats

Karlavagnens digitalt material för läraren och digitala tilläggsuppgifter förnyas inför augusti 2022. I den här artikeln kan du läsa om de viktigaste förnyelserna och hur du tar de nya materialen i bruk.

Nyheter

Avgiftsfria läromedel på ukrainska

Skolan spelar en viktig roll i barns liv. För att barn som tvingats fly undan kriget i Ukraina ska få chansen att hålla fast vid några normala vardagsrutiner mitt i krisen, borde deras skolgång tryggas på bästa möjliga sätt.

Artiklar

Bedömning inom matematiken

Inom matematiken är bedömningen enkel. Ett prov i slutet av varje avsnitt, huvudräkning, grundläggande och tillämpande uppgifter, notera poängen och ge vitsord på betyget. Men det är viktigt att vara medveten om att det här inte är allt som bedöms i matematiken.

Artiklar

Uppmuntra barnen att läsa hemma

En stark läskunskap bär långt – den hjälper att förstå andra människor, andra kulturer och olikheter. Men hur ska man uppmuntra barn att läsa mitt i en jäktig vardag? Klassläraren, lärarutbildaren och läromedelsförfattaren Anu Löyttyniemi delar med sig av sina tips.

Artiklar

Så här kartlägger du elevernas problemlösningsförmåga 

En gång gjorde jag ett problemlösningskompendium för elever i årskurs 1–6, där den sista frågan löd: ”Berätta vilken strategi du använde för att lösa uppgiften?” Ingen torde bli överraskad av att det här var den svåraste frågan i hela kompendiet för många elever