Tips för undervisningen

Differentiera kemiundervisningen med Mol

Genom att differentiera undervisningen beaktar du att olika grupper och studerande har olika behov.
Då du differentierar undervisningen kan du erbjuda studerandena olika studie- och arbetsmetoder samt låta dem välja i vilken takt de arbetar.

Tips för undervisningen

Matematisk-logiska principer och färdigheter i förskolan och den inledande undervisningen

Till matematisk-logiska principer hör bland annat klassificering, jämförelse, att ordna i serier samt förståelse för ett–till–ett-principen och antalskonstans. De här färdigheterna spelar en viktig roll både inom småbarnspedagogiken och på förskolan, men får inte heller glömmas bort i den inledande undervisningen.

Tips för undervisningen

Skapa din språkprofil enkelt och självständigt med hjälp av New Insights Engelska

Sekä opettaja että opiskelija löytävät ohjeet kieliprofiilin laatimiseen New Insights -oppikirjan Learning to learn -osiosta. Painettua kirjaa käyttävä opiskelija saa lomakkeet käyttöönsä kätevästi Opiskelijan maailmasta.

Tips för undervisningen

Så gör du klimatundervisning till en del av skoldagen!

Hur kan man ta upp diskussionen om klimatförändringen med elever i årskurs 1-6? Vi samlade ihop sju frågor med passande aktivitetstips.

Tips för undervisningen

Sju råd inför årskurs ett

Alla är nervösa i årskurs ett – inte bara eleverna utan också läraren. Hur får jag gruppen att fungera tillsammans? Hur lär jag ut kommunikationsfärdigheter? Hur bygger jag en tillitsfull stämning?

Artiklar

Smidigt med Scene!

Scene är Otavas serie i engelska för årskurs 7–9. I den här artikeln har vi samlat information om seriens egenskaper, hur du använder Scene för att differentiera undervisningen och hurdana digitala uppdateringar som gjorts i materialen.

Tips för undervisningen

Höstträd med vattenfärger

Gör fina Höstträd med vattenfärger och rivteknik.

Tips för undervisningen

Så här använder du förnyade Otavas Lärarrum ─ se kundtjänstens tips

I förnyade Otavas Lärarrum hittar du Otavas digitala material du har tillgång till. I den här artikeln finns tips på hur du tar Lärarrummet smidigt i bruk.

Tips för undervisningen

Lär er utomhus med hjälp av Expedition

Materialen i serien Expedition, omgivningslära för årskurs 1–6, innehåller rikligt med uppgifter och idéer som lockar till att ordna undervisning utomhus. Här har vi sammanställt tips från olika Expedition-böcker.

Tips för undervisningen

Tips på hur du använder Karlavagnen i distansundervisningen

Matematikstudierna tillsammans med Karlavagnen fortsätter också på distans. Här har vi samlat tips på hur du kan använda serien i distansundervisningen.

Tips för undervisningen

Att undervisa årskurs tre på distans

Hur leder man eleverna, upprätthåller gemenskapen och använder olika läromedel på distans? Pasi Pentikäinen, lärare för årskurs tre, berättar om sina idéer och metoder.

Tips för undervisningen

Tips på hur du kan använda vår serie Land i distansundervisningen

Otavas serie i geografi för årskurs 7–9, Land, innehåller många olika typer av material som lämpar sig för distansundervisning.