Tips för undervisningen

Nyttiga tips för användare av New Insights Engelska (GLP21)

Vi har samlat tips på hur du smidigt kommer igång med användningen av New Insights Engelska (GLP21), serien i A-engelska för gymnasiet.

1. Ta i bruk de mångsidiga materialen för läraren

Om du använder New Insights Engelska digiböckerna hittar du de modulspecifika digitala materialen för läraren i Otavas Lärarrum (t.ex. New Insights Engelska 1-2 digitalt material för läraren). Om du använder tryckta böcker, kan du använda tillhörande presentationsmaterial som finns i Otavas Lärarrum (t.ex. New Insights Engelska 1-2 presentationsmaterial).

2. Bekanta dig med instruktionerna och tipsa de studerande om dem

När du öppnar New Insights Engelska (GLP21) digitalt material för läraren, presentationmaterial eller digiboken för första gången, föreslår plattformen att du bekantar dig med instruktionerna för läromedlet. Instruktionerna innehåller information om hur du navigerar i läromedlet och vilka funktioner som finns till förfogande. Du kan också bekanta dig med instruktionerna i ett senare skede via symbolen med ett utropstecken uppe till höger. Det är bra att gå igenom instruktionerna för digiboken också med de studerande.

Instruktioner för Otavas GLP21-material finns samlade här: Instruktioner. Bakom länken kan du bland annat läsa mer om hur du tar i bruk digitala material, hur du skapar grupper och hur du delar licenser med studerande.

3. Se webbinarium om New Insights och läs mer om serien

Ta del av ett webbinarium på finska om serien New Insights, med tips för användningen av de digitala materialen, differentiering och hur du använder produktfamiljens olika delar på ett mångsidigt sätt. Du kan också läsa mer om serien på svenska här: New Insights Engelska (GLP21).

4. Kontrollera dina uppgifter i Otavas Lärarrum

I synnerhet i början av läsåret är det bra att du kontrollerar dina uppgifter i Lärarrummet. Du når dina uppgifter i Otavas Lärarrum via knappen med ditt användarnamn nere till vänster i vyn.

Allt material som du har i bruk syns under vyn Material. Registrera dig till Otavas Lärarrum om du inte använt tjänsten tidigare. Din skolas administratör (t.ex rektor eller skolsekreterare) bekräftar din registrering. Du får ett meddelande till din e-post när din registrering är bekräftad. Om administratören redan har lagt till dig till skolans lärare i Lärarrummet, kan du bekräfta registreringen via ett meddelande i din e-post.

5. Markera material du använder ofta som favoriter i Lärarrummet

Du kan markera material som du ofta använder som favoriter i Otavas Lärarrum. Klicka på hjärtikonen efter materialets namn. Dina favoritmaterial listas bakom fliken Favoriter samt på Lärarrummets ingångssida, vilket ger dig snabb tillgång till dem. Ta bort en favoritmarkering genom att klicka på hjärtat en gång till.

6. Vi hjälper dig gärna med New Insights Engelska (GLP21)

Kontakta oss på Otava Utbildning om du har frågor gällande användningen av läromedlen. Våra kontaktuppgifter hittar du här: Kontakta oss.

Vi önskar dig en solig start på läsåret!