Allmänt

Mål, färdigheter, framgångar – Ta i bruk de mångsidiga materialen i Infinit matematik

Bekanta dig med de mångsidiga material som serien Infinit matematik erbjuder och läs hur du kan använda dem i din undervisning

Allmänt

Så kan du stödja elevernas läskunnighet

Ta del av tio sätt att stödja läskunnigheten redan före eleverna börjar läsa en text, medan de läser en text samt efter läsning.

Artiklar

Smidigt med Scene!

Scene är Otavas serie i engelska för årskurs 7–9. I den här artikeln har vi samlat information om seriens egenskaper, hur du använder Scene för att differentiera undervisningen och hurdana digitala uppdateringar som gjorts i materialen.

Tips för undervisningen

Så här använder du förnyade Otavas Lärarrum ─ se kundtjänstens tips

I förnyade Otavas Lärarrum hittar du Otavas digitala material du har tillgång till. I den här artikeln finns tips på hur du tar Lärarrummet smidigt i bruk.

Tips för undervisningen

Tips på hur du kan använda vår serie Land i distansundervisningen

Otavas serie i geografi för årskurs 7–9, Land, innehåller många olika typer av material som lämpar sig för distansundervisning.

Tips för undervisningen

Tips på hur du kan använda vår serie Liv i distansundervisningen

Dra nytta av de digitala materialen till Liv för att ordna distansundervisning i biologi för årskurs 7-9 på ett mångsidigt sätt.

Tips för undervisningen

Tips på hur du använder Scene Engelska vid distansundervisning

Scene Engelska för årskurs 7–9 innehåller mängder med verktyg som du kan dra nytta av vid distansundervisning. Inspirera eleverna att studera tillsammans också på distans!

Tips för undervisningen

Fem tips för undervisningen i kemi och fysik

När vi började planera den nya läromedelsserien för kemi och fysik i högstadiet ville vi beakta både elevens och lärarens behov och önskningar. Resultatet blev serien Titan, ett omfattande material som ger rikligt med valmöjligheter. Här lyfter jag fram de möjligheter jag själv helst använder mig av i min undervisning.

Tips för undervisningen

Biologitips för årskurs 7–9: Undersök snötäcket

Biologiserien Liv för årskurs 7–9 innehåller många tips på hur ni kan vara aktiva under lektionerna! Ta med eleverna ut i friska luften och undersök snötäcket som bildats under vintern. I det här tipset hittar du  instruktioner för hur ni kan undersöka snötäcket.

Tips för undervisningen

Vändagen 14.2

På vändagen, alla hjärtans dag, passar det bra att spela och leka tillsammans eller skriva ett fint meddelande till en vän. På den här sidan har vi sammanställt tips på hur ni kan fira vändagen tillsammans med Otavas serier Karlavagnen, Hjärtat och Scene! Spela med en vän Det är roligt att spela tillsammans! Skriv ut […]

Tips för undervisningen

Undervisa om klimatförändringen

Klimatförändringen är ett aktuellt ämne i många läroämnen. Vår serie i geografi för årskurs 7–9, Land, innehåller tankeväckande uppgifter på temat. De mångsidiga uppgifterna uppmuntrar eleverna att påverka och lämpar sig väl som grupparbeten eller som projekt som görs i samarbete med modersmålet.