Allmänt

Så kan du stödja elevernas läskunnighet

Ta del av tio sätt att stödja läskunnigheten redan före eleverna börjar läsa en text, medan de läser en text samt efter läsning.

Artiklar

Att röra sig i naturen gör barnen kreativa – erfarenheter av utomhuspedagogik

Under senare år har barns förhållande till naturen försämrats. Ett sätt att motverka det här är att ta med eleverna utomhus – utomhuspedagogik har blivit allt vanligare och används inom många olika ämnen!

Artiklar

Tips på hur du får ut det mesta av analysverktyget i Karlavagnens digitala tilläggsuppgifter

De digitala tilläggsuppgifterna är ett roligt sätt att befästa och repetera det man lärt sig. Karlavagnens digitala tilläggsuppgifter förnyades i augusti 2022 och fick samtidigt en uppdaterad layout. En ny egenskap i materialet är analysverktyget, som samlar data om elevernas framsteg och prestationer.

Tips för undervisningen

Så gör du klimatundervisning till en del av skoldagen!

Hur kan man ta upp diskussionen om klimatförändringen med elever i årskurs 1-6? Vi samlade ihop sju frågor med passande aktivitetstips.

Tips för undervisningen

Sju råd inför årskurs ett

Alla är nervösa i årskurs ett – inte bara eleverna utan också läraren. Hur får jag gruppen att fungera tillsammans? Hur lär jag ut kommunikationsfärdigheter? Hur bygger jag en tillitsfull stämning?

Tips för undervisningen

Höstträd med vattenfärger

Gör fina Höstträd med vattenfärger och rivteknik.

Tips för undervisningen

Så här använder du förnyade Otavas Lärarrum ─ se kundtjänstens tips

I förnyade Otavas Lärarrum hittar du Otavas digitala material du har tillgång till. I den här artikeln finns tips på hur du tar Lärarrummet smidigt i bruk.

Tips för undervisningen

Lär er utomhus med hjälp av Expedition

Materialen i serien Expedition, omgivningslära för årskurs 1–6, innehåller rikligt med uppgifter och idéer som lockar till att ordna undervisning utomhus. Här har vi sammanställt tips från olika Expedition-böcker.

Tips för undervisningen

Tips på hur du använder Karlavagnen i distansundervisningen

Matematikstudierna tillsammans med Karlavagnen fortsätter också på distans. Här har vi samlat tips på hur du kan använda serien i distansundervisningen.

Tips för undervisningen

Att undervisa årskurs tre på distans

Hur leder man eleverna, upprätthåller gemenskapen och använder olika läromedel på distans? Pasi Pentikäinen, lärare för årskurs tre, berättar om sina idéer och metoder.

Tips för undervisningen

#VÅRTHAV Mumin-uppgifter för årskurs 1 och 2

Karaktärerna från Mumin inspirerar barn att lösa uppgifter som hör till kampanjen #VÅRTHAV. Välj ut de uppgifter som lämpar sig för just din lektion!

Tips för undervisningen

Välkommen till skolan! Tips inför de blivande ettornas besöksdag

Att få bekanta sig med sin kommande skola och klass är viktigt för en blivande etta. När barnet har fått bekanta sig med sin blivande skola känns det tryggt att börja där i augusti. På den här sidan hittar du tips och olika uppgifter som du kan använda under besöksdagen.