Volt är den nya gymnasieserien i fysik och den är noggrant uttänkt för att passa den nya läroplanen för gymnasiet. Målet med läromedlet Volt är att inspirera och motivera de studerande i fysik. Centralt för Volt är att de studerande ska förstå olika fysikaliska fenomen, att undersöka dem och tillämpa dem. Ett mångsidigt digitalt material stöder dig som lärare och ger energi i undervisningen. De mångsidiga digitala materialen i serien Volt förbereder de studerande väl inför studentexamensprovet i fysik och för fortsatta studier efter gymnasiet.
Volt 1-2 (GLP21) har utkommit
Volt 3 (GLP21) har utkommit
Volt 4 (GLP21) har utkommit
Volt 5 (GLP21) har utkommit
Volt 6 (GLP21) har utkommit
Volt 7 (GLP21) har utkommit
Volt 8 (GLP21) har utkommit
Volt Repetition (GLP21) har utkommit (endast digitalt)
Se priser och förmåner här.
Volt är vår nya serie i fysik inför GLP 2021! Volt är en mångsidig, modern och experimentell serie för 2020-talets fysikstudier.
Artiklar
Volt 4 (GLP 2021) innehåller modulen FY4 Kraft och rörelse. I den här modulen får de studerande bekanta sig med lagar som berör krafter och fördjupa sina kunskaper om energins bevarande. Vi undersöker bland annat fenomen inom mekaniken experimentellt, övar på att göra iakttagelser och analyserar mätdata.
Artiklar
Volt är en läromedelsserie i fysik för gymnasiet. Serien tar i beaktande att studerande lär sig på olika sätt – den hjälper studerande att nå sina mål och stödjer studierna också på följande stadium.
Artiklar
Volt är Otavas nya läromedelsserie för fysik i gymnasiet. Läromedlet är framtaget med 2020-talets fysikstuderande i åtanke och finns tillgänglig både digitalt och i traditionellt tryckt format. I den här artikeln berättar författarna Eero Nurmi och Mirjami Kiuru hur du får ut så mycket som möjligt av de digitala materialen i serien.
Artiklar
Volt är Otavas nya läromedelsserie i fysik, anpassad för 2020-talets fysikstuderande. Läromedelsförfattarna Jukka Kohtamäki och Mirjami Kiuru berättar hur Volt stöder övergången till gymnasiets nya läroplan.
Författare
Författare
Författare
Författare
Översättare
Mikael Öhrnberg är dipl.ing. inom byggnadskonstruktion och har avlagt ämneslärarstudier. Nu är han pensionär, tidigare lektor i matematik, fysik och kemi i Pargas svenska gymnasium. Hans intressen är schack, orientering och löpning.
Sakgranskare
Mats Braskén är universitetslektor i fysikens didaktik vid Åbo Akademi.
Redaktör