Nyheter

Välkommen på Volt-workshop på MAOL:s höstdagar!

Vi ses på Volt-workshopen under MAOL:s höstdagar på distans den 3 oktober 2020 kl. 14.15–15.00!

Välkommen att bekanta dig med vår nya gymnasieserie i fysik, Volt! Workshopen är på finska och dras av läromedelsförfattarna Mikko Korhonen och Kalle Vähä-Heikkilä. Kom och lyssna på inspirerande tips för demonstrationer och mätningar. Vi berättar också om de nya egenskaperna som Otavas produkter har. Du kommer lätt att kunna skapa studieavsnitt, sammanfoga olika modulers innehåll och göra dem ändamålsenliga för dig och din grupp.

Se tidtabellerna för workshopar här >

Anmäl dig här >

Volt – 2020-talets fysik

Volt är den nya gymnasieserien i fysik och den är noggrant uttänkt för att passa den nya läroplanen för gymnasiet. Det finska läromedlet heter Vipu.

Målet med läromedlet Volt är att inspirera och motivera de studerande i fysik. Centralt för Volt är att de studerande ska förstå olika fysikaliska fenomen, att undersöka dem och tillämpa dem. Ett mångsidigt digitalt material stöder dig som lärare och ger energi i undervisningen. Serien Volt förbereder de studerande väl inför studentexamensprovet i fysik och för fortsatta studier efter gymnasiet.

Volt stöder din undervisning

I Otavas Lärarrum kan du i fortsättningen skapa egna studieavsnitt och sätta till innehåll från olika GLP 2021-moduler. Du kan använda läromedlet som sådant eller ändra på ordningen av innehållet. Som hjälp i din bedömning kommer du att ha tillgång till det nya analysverktyget och digiprov. För studerande som använder den tryckta boken Volt kommer digitalt material att finnas tillgängligt i Studerandes Värld och delvis också i den nya applikationen Otso.