Nyheter

Otava Utbildning hjälper skolor och lärare att ordna distansundervisning

Otava hjälper lärare att ordna undervisning på ett smidigt sätt i en tid av coronaepidemi. Alla lärare kan nu avgiftsfritt testanvända alla Otavas digitala material i Otavas Lärarrum fram till slutet av vårterminen 2020.

”Vi vill agera på ett ansvarsfullt sätt och fungera som ett stöd för lärare i den här utmanande situationen. Därför erbjuder vi nu alla lärare möjligheten att använda våra digitala material utan kostnad under resten av vårterminen. På det här sättet försäkrar vi oss om att alla elever i Finland har möjlighet till undervisning av hög kvalitet, även om den sker på distans”, säger Otava Utbildnings förlagsdirektör Teuvo Sankila.

”I praktiken innebär det här att lärarna kan ta i bruk digitala material i Otavas Lärarrum för resten av våren. Utöver läromedel innehåller Lärarrummet bland annat digitala material för läraren, samt olika verktyg som man kan använda för att skapa uppgiftspaket”, berättar Sankila.

”Vi följer med situationen hela tiden och funderar på vilka olika sätt vi kan hjälpa lärarna under våren”, sammanfattar Sankila.

 

Vi öppnar upp digiuppgifter i en del serier för skolor som använder våra serier

Det är viktigt för oss att eleverna lär sig också nu när de läser på distans. Därför öppnar vi upp digitala uppgifter i en del serier åt eleverna. Läs mer >