Nyheter

Nya Lärarrummet har anpassats efter lärarnas behov

Otavas Lärarrum förnyades sommaren 2018. I Lärarrummet hittar du allt digitalt material som din skola beställt. Tjänsten låter dig också prova nya material gratis i 30 dagar.

Lärarrummet förnyades i samarbete med lärare

Redan i maj fick lärare möjligheten att bekanta sig med det nya Lärarrummet och komma med kommentarer. Många uppskattade den tydliga strukturen, de nya funktionerna och den fräscha layouten. Lärarna kom också med värdefulla idéer och utvecklingsförslag som vi gör vårt bästa för att uppfylla.

En viktig del av det nya Lärarrummet är den länge efterfrågade funktionen Favoriter. Nu är det möjligt att favoritmarkera de material du själv använder. Favoritmarkerade material syns högst upp i Lärarrummet när du loggar in. På det här sättet går det mycket snabbare att hitta det material du brukar använda.

Seriespecifika nyheter och uppdateringar är nu lättare att hitta. Viktig information står direkt vid serien, och vid behov kan du klicka dig vidare till seriens hemsida via tjänsten. I fortsättningen kommer du också att hitta länkar till intressanta artiklar och nyheter om serierna i Lärarrummet. Vi vill försäkra oss om att lärarna alltid har aktuell och uppdaterad information om materialen de använder, samt möjligheten att hitta närmare information, stöd och inspiration till arbetet.

Det har blivit enklare att godkänna nya användare i Lärarrummet. Skolans administratör, det vill säga rektorn, skolsekreterare eller annan person som getts administratörsrättigheter, kan nu själv godkänna lärare och ge dem rättigheter att använda Lärarrummet. Det här innebär alltså att ni inte längre behöver vänta på att Otava ska godkänna lärarna innan de kommer åt de material skolan beställt.

Också andra, efterlängtade uppdateringar är på väg, och vi kommer att berätta mer om dem längre fram. Vi kommer även i fortsättningen att utgå från lärarnas önskemål när vi utvecklar Lärarrummet.

Vi önskar er alla ett roligt och inspirerande läsår!