Nyheter

Våra digitala tjänster fungerar igen

Det gick inte att logga in på våra digitala tjänster på förmiddagen. Problemet gällde Otavas Lärarrum, Elevens värld och Studerandes värld. Felet är nu åtgärdat.

Artiklar

Programmering är mer än att skriva kod

När vi hör ordet programmering tänker de flesta av oss på olika programspråk och på att skriva kod. Många glömmer bort att programmering innefattar flera steg som, med tanke på lärandet, mycket viktigare än att lära sig olika språk för att skriva kod.

Artiklar

Fyra tips på hur du kan använda de digitala materialen i serien Volt

Volt är Otavas nya läromedelsserie för fysik i gymnasiet. Läromedlet är framtaget med 2020-talets fysikstuderande i åtanke och finns tillgänglig både digitalt och i traditionellt tryckt format. I den här artikeln berättar författarna Eero Nurmi och Mirjami Kiuru hur du får ut så mycket som möjligt av de digitala materialen i serien.

Tips för undervisningen

Skapa din språkprofil enkelt och självständigt med hjälp av New Insights Engelska

Lärarna och studerandena hittar instruktioner för hur de kan skapa språkprofilen i Learning to learn-delen i New Insights Engelska läroboken. Studeranden som använder den tryckta boken hittar blanketten i Studerandes värld.

Tips för undervisningen

Så gör du klimatundervisning till en del av skoldagen!

Hur kan man ta upp diskussionen om klimatförändringen med elever i årskurs 1-6? Vi samlade ihop sju frågor med passande aktivitetstips.

Nyheter

Digitala materialen för årskurs 7–9 har förnyats

Vi har förnyat användargränssnittet i våra digitala produkter för årskurs 7–9. Uppdateringarna gjordes för att digiprodukterna ska vara ännu enklare att använda. Dessutom kompletterades produkterna med det nya analysverktyget.

Tips för undervisningen

Sju råd inför årskurs ett

Alla är nervösa i årskurs ett – inte bara eleverna utan också läraren. Hur får jag gruppen att fungera tillsammans? Hur lär jag ut kommunikationsfärdigheter? Hur bygger jag en tillitsfull stämning?

Nyheter

Kundtjänstens tips för en smidig start på läsåret

Våra tips på hur du använder Otavas Lärarrum och digitala material ger en smidig start på läsåret!

Artiklar

En inhemsk lärobok är ett hållbart val

Alla Otavas läroböcker trycks i Finland. Otavas tryckeri i Keuru har tryckt böcker sedan 1950-talet.

Artiklar

Få koll på GLP21 med Otavas nya fysikserie Volt

Volt är Otavas nya läromedelsserie i fysik, anpassad för 2020-talets fysikstuderande. Läromedelsförfattarna Jukka Kohtamäki och Mirjami Kiuru berättar hur Volt stöder övergången till gymnasiets nya läroplan.

Artiklar

Vår populära kemiserie Mol förnyas inför GLP2021

Den förnyade serien Mol, kemi för gymnasiet, uppdateras för att passa den nya läroplanens målsättningar och innehåll, men bibehåller samtidigt sina bästa egenskaper. Den förnyade versionen har dessutom fått två nya syften – flexibilitet och differentiering.

Nyheter

Elevens värld får ny layout

Elevens värld får en ny layout 8.4.2021. Eleven loggar fortfarande in i tjänsten med samma inloggningsuppgifter som tidigare. Uppdateringen orsakar inga förändringar i hur materialen används.